top of page

KOSMODROM

Manifestacija “Kosmodrom” svakog septembra na Petrovaradinskoj tvrđavi, tokom koje će biti organizovana serija radionica, takmičenja i praktičnih demonstracija iz različitih oblasti.

Robot
IMG-d5d8ad9bbcc01a2a947bd8b68d8f7c7b-V.jpg
kaciga
VR
azcl6687_53194491456_o.jpg
balon
lansiranje rakete

O MANIFESTACIJI

“Kosmodrom” je obrazovno-muzička manifestacija, u organizaciji Komiteta za razvoj svemirskog programa (КРСП/CSPD), iz AEROSPACE oblasti sa posebnim akcentom na obrazovanje i promociju STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) oblasti za sve nivoe obrazovanja i građane uopšte.

 

AEROSPACE i svemirski inženjering su najzastupljeniji tokom ovog događaja pri čemu su većina sadržaja i aktivnosti namenjena deci svih uzrasta. U manifestaciji učestvuju vrtići, osnovne i srednje škole i fakulteti, zatim Vazduhoplovni savezi Vojvodine i Srbije, Astronomska društva, Aero klubovi, Dron klubovi, robotičari, partneri iz inostranstva, kompanije i strukovne organizacije. Dužnost svih nas je da decu što ranije upoznamo sa što više STEM sadržaja, ali na zanimljiv način, kako bi ih motivisali za oblasti koje su bitne za održiv i što nezavisniji ekonomski razvoj zemlje.

 

Program “Kosmodrom”-a je, između ostalog, tako i osmišljen i predstavlja praktičnu dopunu postojećim školskim kurikulumima. 

bottom of page